Video-presentation av Photago

Jag kommer ihåg första gången jag såg Dropbox’s presentationsvideo med enkla streckgubbar, ritade figurer och en berättarröst som förklarar hur tjänsten fungerar. Det som imponerade mig var att budskapet gick fram utan att krångla till saker och ting. Nu när vi lanserat Photago, så var vi så klart tvungna att göra något liknande.

Jag konstaterade ganska snabbt att vi inte hade kompetensen för att göra det själv – eller rättare sagt att om vi försökt oss på att göra det själva hade det tagit evigheter. Så hur skulle vi kunna ta fram en sådan här video på ett snabbt, smidigt och billigt sätt?

Så här gjorde vi:

  1. Vi skrev manus till filmen
  2. Skickade manuset till en röstskådespelare som vi hittade på fiverr. Fick tillbaka ett inspelat material efter en dag. Kostnad: $10
  3. La upp ett jobb på vworker.com
  4. Valde ut en lämplig arbetare som fick manus, ljudfilen och våra tankar med vad vi ville kommunicera. En vecka senare fick vi resultatet skickat till oss. Kostnad: $589

För totalt $599 (ca 4000 kr) fick vi en färdigproducerad film. Internet och globaliseringen är helt fantastisk. Jag tycker ibland synd om våra föräldrar som har behövt slita ihjäl sig för att skapa de resultaten som de har. Idag finns det så mycket resurser som bara väntar på att bli använda av oss. Genom att se sambanden och plussa ihop olika resurser kan man skapa helt fantastiska resultat!

Nedan ser ni det färdiga resultatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.