Kategoriarkiv: Photago

Photago blev totalvinnare i Venture Cup Syd!

photagovinnareYeah!! Photago blev totalvinnare i Venture Cup Syd igår under prisutdelningen som var i Eslövs Medborgarhus. Jag har tidigare vunnit Venture Cup Syd och det kändes overkligt att få stå där igen. Denna gången med ett bolag som är närmare mina specialkunskaper. Denna gången stod jag dessutom på scen tillsammans med min sambo och blivande fru – vilket kändes extra roligt!

När vi vann så lovade jag även publiken att få gift-codes för att gratis få ännu större album. De gift-codes som lades ut tog snabbt slut så därför tänkte jag ge er chansen igen. Här nedan är några gift-codes som ni kan använda. Varje kod kan bara användas en gång. När du använder koden kommer det läggas till ytterligare 1 gb utrymme i det albumet.

  • W8T01488
  • W8T01355
  • X1L02828
  • W8T01649
  • X1L02672

Tack juryn för att ni tror på oss, vi ses igen på Sverigefinalen 13/6! Nu är det full gas som gäller! =)

Läs mer:
Malmöbaserad fototjänst vann (Sydsvenskan)
Vinnarpar satsar på 1 miljon (Sydsvenskan)

Video-presentation av Photago

Jag kommer ihåg första gången jag såg Dropbox’s presentationsvideo med enkla streckgubbar, ritade figurer och en berättarröst som förklarar hur tjänsten fungerar. Det som imponerade mig var att budskapet gick fram utan att krångla till saker och ting. Nu när vi lanserat Photago, så var vi så klart tvungna att göra något liknande.

Jag konstaterade ganska snabbt att vi inte hade kompetensen för att göra det själv – eller rättare sagt att om vi försökt oss på att göra det själva hade det tagit evigheter. Så hur skulle vi kunna ta fram en sådan här video på ett snabbt, smidigt och billigt sätt?

Så här gjorde vi:

  1. Vi skrev manus till filmen
  2. Skickade manuset till en röstskådespelare som vi hittade på fiverr. Fick tillbaka ett inspelat material efter en dag. Kostnad: $10
  3. La upp ett jobb på vworker.com
  4. Valde ut en lämplig arbetare som fick manus, ljudfilen och våra tankar med vad vi ville kommunicera. En vecka senare fick vi resultatet skickat till oss. Kostnad: $589

För totalt $599 (ca 4000 kr) fick vi en färdigproducerad film. Internet och globaliseringen är helt fantastisk. Jag tycker ibland synd om våra föräldrar som har behövt slita ihjäl sig för att skapa de resultaten som de har. Idag finns det så mycket resurser som bara väntar på att bli använda av oss. Genom att se sambanden och plussa ihop olika resurser kan man skapa helt fantastiska resultat!

Nedan ser ni det färdiga resultatet.

Photago lanseras

Nu har äntligen Photago lanserats! Det är en produkt som jag började skissa på i slutet av förra sommaren och som jag tog beslut om i februari att Tilf skulle arbeta för att göra till en kommersiell produkt. Photago handlar om att samla foto från många olika fotografer från ett specifikt privat evenemang t.ex. bröllop, födelsefest eller en resa. Alla gäster kan både ladda upp och ladda hem bilder i högupplöst med hjälp av sin iPhone, Android eller vanliga dator.