Kategoriarkiv: Boktips

Läs och lyssna med Storytel

Det ljudboksföretag som jag tog en styrelseplats i 2009 har nu även blivit ett e-boksföretag. Som första företag i världen har Storytel nu lanserat en plattform där man kan sitta i soffan och läsa, för att sedan ta upp telefonen och fortsätta lyssna där man slutade läsa. Se till att prova nu! Om du inte har provat Storytel tidigare, så har jag ett gäng prova-på-böcker att skicka ut. Ge mig din e-post adress, så får du prova gratis.

K2 På liv och död

Har precis lyssnat klart på en helt fantastiskt spännande bok: K2 På Liv och Död

Jag har alltid varit fascinerad av extrema situationer. Att utsätta sig själv för fara men att göra det på ett kontrollerat sätt är något som Fredrik Sträng imponerar med. Just säsongen 2008 skulle bli en av de mest förrädiska i klättringshistorien då 11 personer omkommer. Jag älskar att höra på historier direkt från en person som var med under förberedelserna och genomförandet och försöka få förståelse för vad det var som gick fel. Som alltid är det dumma beslut som personer har tagit som gjort att det blivit fel. Men när jag själv tänker på saker jag själv gjort så har jag självfallet gjort korkade saker som hade kunnat få väldigt fel. För varje gång man gör något korkat och inte förolyckas är det självklart att man nästa gång spänner bågen lite extra. Nackdelen med att gör det uppe på K2 är just att man gör det med livet som insats.

Som vanligt med alla böcker jag ”läser”, så lyssnar jag på dem via Storytel. Alla ljudböcker tillgängliga i min telefon alltid. För dig som inte provat tjänsten är det dags nu! =)

Boktips: 7 Habits Of Highly Effective People

Nästa bok att läsa blir 7 Habits Of Higly Effective People. Jag har hört mycket om den och nämns ofta när framgångsrika personer rekommenderar bra böcker att läsa. Om du vill vara med och diskutera boken när jag läst den, passa på att beställa hem ett exemplar redan nu.

Köp 7 Habits Of Highly Effective People hos Bokus (127 kr i skrivande stund)

Köp 7 goda vanorna (198 kr i skrivande stund)

Boktips: Lev ditt liv med Mod&Passion

Lev ditt liv med Mod&Passion är skriven av Göran Adlen (@trendspanaren). Som titeln ganska kanske säger, så handlar den om att hitta vad du verkligen brinner för. Som exempel tar han upp vad du skulle göra om du bara hade 6 minuter kvar att leva. Om du inte vet vad du skulle göra under de 6 minuterna, så har du heller ingen passion är min tolkning.

 • Lev ditt liv fullt ut och undvik allt som ör halvdant, halvmesyrer och halvhjärtat
 • Lev ett äkta liv som DU vill leva. Ingen ska bestämma hur ditt liv ska se ut
 • Lev ett liv i obalans, där du gör mer av de saker som du verkligen tycker om och får dig att må bra och mindre av det som du tycker är tråkigt.
 • Lev ditt liv med tanken på att du faktiskt kan bli lite bättre på allt som du gillar.
 • Lev ditt liv utan att ha massor av bortförklaringar till varför du inte kan lyckas. Sväng på det istället och se nackdelar som fördelar
 • Lev ditt liv genom att våga släppa loss dina galna idéer och ge det gamla uttrycket ”Wild and Crazy” en renesans.
 • Lev ditt liv genom att vara ständigt närvarande och tänk ständigt på: ”Var du än är, var just där”. Inte bara fysiskt.
 • Lev ditt liv genom att hitta positiva människor som ger dig energi, istället för att ta din energi från dig. Den enkla vägen dit är att själv uppmuntra din omgivning.
 • Lev ditt liv genom att ständigt samla intryck från din omgivning. Lyssna på andra, var lyhörd och lär dig hela tiden.
 • Lev ditt liv genom att våga säg ställning. Säg Ja och Nej. Men undvik Kanske och Jag Vet Inte.
 • Lev ditt liv genom att undvika att skjuta upp allting och våga förverkliga allt du vill göra, NU!
 • Lev ditt liv genom att uppskatta vardagen genom att säga ”Jag är helt enkelt nöjd” lite oftare.
 • Lev ditt liv genom att göra vad du kan, förbereda dig och våga ta chansen när den kommer.
 • Lev ditt liv genom att ha ett passionerat förhållningssätt till dig själv, skäm bort dig, ge dig själv beröm och massvis av uppmuntran.

Jämfört med liknande böcker jag läst tidigare, så var detta första boken som tog upp temat ”Förmåga”. Sammanfattningsvis säger Göran att om man inte har förmågan så kommer det aldrig gå. Jag gillar inte det synsättet, för att det blir då lätt att ta fram den ursäkten till varför man inte gör något.

Are you commited to results or reasons?