K2 På liv och död

Har precis lyssnat klart på en helt fantastiskt spännande bok: K2 På Liv och Död

Jag har alltid varit fascinerad av extrema situationer. Att utsätta sig själv för fara men att göra det på ett kontrollerat sätt är något som Fredrik Sträng imponerar med. Just säsongen 2008 skulle bli en av de mest förrädiska i klättringshistorien då 11 personer omkommer. Jag älskar att höra på historier direkt från en person som var med under förberedelserna och genomförandet och försöka få förståelse för vad det var som gick fel. Som alltid är det dumma beslut som personer har tagit som gjort att det blivit fel. Men när jag själv tänker på saker jag själv gjort så har jag självfallet gjort korkade saker som hade kunnat få väldigt fel. För varje gång man gör något korkat och inte förolyckas är det självklart att man nästa gång spänner bågen lite extra. Nackdelen med att gör det uppe på K2 är just att man gör det med livet som insats.

Som vanligt med alla böcker jag ”läser”, så lyssnar jag på dem via Storytel. Alla ljudböcker tillgängliga i min telefon alltid. För dig som inte provat tjänsten är det dags nu! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *