Etikettarkiv: personlig utveckling

Gratis föreläsning med Olof Röhlander

Den 13:e december kl 08:00-09:00 kommer Olof Röhlander att hålla en gratis föreläsning som är öppen för allmänheten. Bor du i Göteborgstrakten så rekommenderar jag dig starkt att ta dig dit och lyssna på honom. Läs mer om eventet på Facebook

Jag lyssnade på Olof i Stockholm för snart två år sedan och har sedan dess prenumererat på hans nyhetsbrev som dimper ner i min e-mail varje måndag. Om du vill ha lite extra pepp inför veckan, så rekommenderar jag dig att börja prenumerera på det! Förändring tar tid och nyhetsbrevet ger mig lite förändring varje måndag som i slutändan blir till en väldigt stor förändring. Olof har även skrivit boken Det blir alltid som man tänkt sig – jag älskar titeln och har självfallet boken!

Olof har lagt ner otroligt mycket tid och pengar på att studera mänskligt beteende och vad som driver framgång. Han är enligt mig den absolut bästa svenska föreläsaren inom sitt område som finns just nu. Har du råd att inte tillskansa dig hans kunskaper?

Joseph McClendon var i Malmö

I går var jag och Jenny på en inspirationsföreläsning av Joseph McClendon på Hilton här i Malmö. Jag visste inte mycket om Joseph innan föredraget. Men anledningen till att jag köpte biljetter var att han arbetat tillsammans med Tony Robbins. Tony räknas antagligen till världens största inspirationsföreläsare just nu och har bland annat varit med i Ted Talk. Om Tony har valt att arbeta med Joseph, så måste Joseph vara bra! Det var han!

Act and Think, not Think and Act
Min favoritdel från föredraget handlade om att agera först och tänka sen. För när du väl börjat röra dig mot det du vill, så kommer du lösa problemen du stöter på. Om du däremot väljer att tänka först, så kommer du ändå aldrig någonsin kunna lösa alla problem du skulle kunna stöta på – så varför lägga tid på att tänka först?
Jag kan lätt relatera detta till att starta och driva bolag. Om jag först skulle tänkt ut allt som behövdes för att starta bolag, så skulle jag antagligen fortfarande inte startat bolag. Men däremot så har jag blivit tvungen att lösa de problem som jag stött på under resans gång för att jag faktiskt startade och bara gjorde.

Det som också blir väldigt påtagligt vid den här typen av evenemang är hur mycket jag hört talas om och känner till, men som jag fortfarande inte applicerar. Det kanske är därför som det heter Personlig Utveckling. En Utveckling är en förändring, inte ett tillstånd.

Vilken förändring skulle du vilja ha allra mest just nu?