GettingToKnowYouBingo.com

Vi har haft en del stora fester med många människor. En tävling som vi kört i början på ett par av dem är ”Lära-känna-bingo”. Det passar utmärkt när man har större fester (50 personer eller fler) och att det är många som inte känner varandra sedan tidigare. Det går ut på att hitta andra personer på festen som stämmer överens med de rutorna som man har på sina egna bingo-bricka. T.ex.:

 • Har bestigit ett berg
 • Bor i Malmö
 • Kan prata baklänges
 • Är släkt med värden
 • Snyggast på festen
 • osv…

Det brukar vara ett effektivt sätt att få alla människor på festen att panik-mingla och snabbt skapa en bra stämning mellan gästerna.

Efter att vi själva haft det på en fest för 5 år sedan, så är det flera fester varje år som vi sedan gått på och som använt konceptet. Det som stört mig vid alla dessa tillfällen är hur dåliga bingobrickor de har skapat (förlåt mig alla vänner om jag nu nervärderar era insatser).

Här finns några punkter som man måste ha i åtanke:

 1. För det första så bör man ha minst dubbelt så många attribut som det finns rutor på bingobrickan.
 2. Därefter måste alla brickor vara slumpartat skapade
 3. Om man dessutom är riktigt noga med hur minglet ska gå till så bör man även kunna påverka vem som får vissa attribut genom att skapa personliga bingo-brickor.
  1. T.ex. är det meningslöst att någon som har gått i grundskolan med värden ska hitta någon annan som också gått i grundskolan med värden. Antingen så känner personen redan de andra som gått i grundskolan med värden, eller så är personen den enda som gått i grundskola med värden och då är det direkt orättvist att den personen inte kan vinna.
  2. Eller kanske man vill påverka så att två personer ska börja prata med varandra. Det mest uppenbara är att alla som är singlar (och endast de som är singlar) ska hitta en annan singel på festen. Självfallet kommer de inte att förstå att de bara är singlar som har den rutan på sin bricka, för att det finns så många olika versioner av brickan ändå… =)

För att slippa tänka på hur man ska uppfylla alla dessa ovanstående tekniska krav, så blev jag till slut tvungen att lansera en webb-tjänst där vem som helst enkelt kan skapa sådana här bingo-brickor för sin fest. Antingen kör man Basic-versionen som bara uppfyller punkt 1 och 2, eller så kör man Advance-versionen som även uppfyller punkt 3. Tjänsten är inte snygg, men den fungerar! =)

Prova på: http://gettingtoknowyoubingo.com/

2 thoughts on “GettingToKnowYouBingo.com”

 1. Hej Jenny!

  Jag har precis varit inne och provat. Allt verkar fungera som det ska.
  I vilket steg är det som det inte fungerar som du förväntar dig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *