Kategoriarkiv: Okategoriserade

Slår ett slag för lära-känna-bingo

För snart 10 år sedan hade jag och min fru en ganska stor fest där ett av innehållet var ett lära-känna-bingo som var personifierat efter vilka gäster som var på festen. Det var väldigt lyckat och det skapade en dynamik på festen som jag inte varit med om tidigare. Det öppnade upp barriärerna som finns mellan personer som inte känner varandra och det blev en grym feststämning.
Många vänner kopierade konceptet på sina egna fester. Problemet var att de var värdelösa på att skapa ett lika bra lära-känna-bingo.

 • Alla gäster måste ha unika brickor. Annars vet man vilka egenskaper som finns tillgängliga och det skapas inte lika mycket diskussion. Det ska inte vara för lätt att vinna, då misslyckas man med målet att få folk att prata.
 • Det är meningslöst att få folk att prata med varandra som redan känner varandra. Därför borde man öppna upp möjligheten för att tvinga bort eller tvinga till specifika attribut hos vissa personer. Kan även användas för att få singlar att träffas och så att gifta personer inte ska mingla med singlar.

Till slut tröttnade jag på alla mina vänners dåliga försök, så numera kan vem som helst skapa ett excellent mingel-bingo till sin fester på gettingtoknowyoubingo.com.

I vart fall så har tjänsten inte fungerat de senaste månaderna pga förändringar i Facebook-login. Nu valde jag att ta bort inloggningsförfarandet så att man når sin bricka med en unik URL istället. Fördelen är även att man inte sparar lika mycket personuppgifter och blir mindre känslig för dagens GDPR-panik.

Är du redo att prova?
gettingtoknowyoubingo.com

Busring.se går viralt

Igår hade vi en bra dag på Busring.se utan att jag kunde förstå var trafiken kom från. Efter att lagt ut en fråga på Facebook, så fick jag snart napp och förklaringen hittar ni nedan. Vid skrivandet stund har den setts 265 000 gånger, delats 488 gånger, 1086 kommentarer och 6339 gillar. Det som nu har hänt är det som jag förutspådde skulle ske för väldigt många år sedan, men som aldrig skedde då. Funderingen jag får är att den dela-funktionen som vi har byggt kanske inte är tillräckligt bra? Linnea Karlsson (som gjort busringningen) har filmat sin telefon och lagt upp filmklippet – dvs inte alls så som vi har tänkt att man ska dela inspelningar av busringningar. Men det funkade! =)

GettingToKnowYouBingo.com

Vi har haft en del stora fester med många människor. En tävling som vi kört i början på ett par av dem är ”Lära-känna-bingo”. Det passar utmärkt när man har större fester (50 personer eller fler) och att det är många som inte känner varandra sedan tidigare. Det går ut på att hitta andra personer på festen som stämmer överens med de rutorna som man har på sina egna bingo-bricka. T.ex.:

 • Har bestigit ett berg
 • Bor i Malmö
 • Kan prata baklänges
 • Är släkt med värden
 • Snyggast på festen
 • osv…

Det brukar vara ett effektivt sätt att få alla människor på festen att panik-mingla och snabbt skapa en bra stämning mellan gästerna.

Efter att vi själva haft det på en fest för 5 år sedan, så är det flera fester varje år som vi sedan gått på och som använt konceptet. Det som stört mig vid alla dessa tillfällen är hur dåliga bingobrickor de har skapat (förlåt mig alla vänner om jag nu nervärderar era insatser).

Här finns några punkter som man måste ha i åtanke:

 1. För det första så bör man ha minst dubbelt så många attribut som det finns rutor på bingobrickan.
 2. Därefter måste alla brickor vara slumpartat skapade
 3. Om man dessutom är riktigt noga med hur minglet ska gå till så bör man även kunna påverka vem som får vissa attribut genom att skapa personliga bingo-brickor.
  1. T.ex. är det meningslöst att någon som har gått i grundskolan med värden ska hitta någon annan som också gått i grundskolan med värden. Antingen så känner personen redan de andra som gått i grundskolan med värden, eller så är personen den enda som gått i grundskola med värden och då är det direkt orättvist att den personen inte kan vinna.
  2. Eller kanske man vill påverka så att två personer ska börja prata med varandra. Det mest uppenbara är att alla som är singlar (och endast de som är singlar) ska hitta en annan singel på festen. Självfallet kommer de inte att förstå att de bara är singlar som har den rutan på sin bricka, för att det finns så många olika versioner av brickan ändå… =)

För att slippa tänka på hur man ska uppfylla alla dessa ovanstående tekniska krav, så blev jag till slut tvungen att lansera en webb-tjänst där vem som helst enkelt kan skapa sådana här bingo-brickor för sin fest. Antingen kör man Basic-versionen som bara uppfyller punkt 1 och 2, eller så kör man Advance-versionen som även uppfyller punkt 3. Tjänsten är inte snygg, men den fungerar! =)

Prova på: http://gettingtoknowyoubingo.com/