Chip i handen

Inopererat passerchip i handen

Efter att varit i kontakt med Jowan Österlund på Biohax of Sweden (leverantören av chip), så bokade jag därefter in mig på en chipning hos India Piercing på Triangeln i Malmö. Chipet jag satte in var ett EM4305 som sedan kan programmeras till att användas som ett EM4200-chip, vilket är den teknik som de vanligaste passagesystemen använder – däribland de passagesystem som vi har i mitt fastighetsbolag Laris Fastigheter. Många tror att jag skämtar när jag berättar om det. Men jag kan garantera att det inte är något skämt. 🙂

På bara några dagar har jag fått många frågor från olika håll.

Gjorde det ont?
Sticket gör lite mer ont än att lämna blod, då huden är lite tjockare på ovansidan av handen jämfört med i armvecket. Självfallet känns det att det sticks in en nål, men man behöver verkligen ingen bedövning eller smärtlindring. Efteråt så ömmar det och kan fortsätta göra det i 1-2 veckor.
Ska du ha det i alltid?
Troligtvis inte. Just nu är detta den vanligaste läs-tekniken bland passagesystem, men i framtiden kommer det definitivt att gå mot chip med högre kryptering.
Hur tar man bort det om det slutar fungera eller du inte vill ha kvar det?
Man lägger ett litet snitt med en skalpell och därefter kan man trycka ut chipet genom hålet. Det är inget som jag kommer göra själv, utan får gå någonstans för att få det gjort.
Vad kan man använda det till?
Det finns olika chip som kan användas till olika saker. Just mitt chip är princip bara till passersystem. Men andra chip kan användas till att visa biljetten på SJ-tåg, träningskort eller att ge ut sitt digitala visitkort.

En tanke på “Inopererat passerchip i handen”

  1. Vill bara tacka för att du delar med dig av dina affärskunskaper och erfarenheter/resa! Har följt din blogg i ca 1 år och även lyssnat på dina podd-intervjuer.
    Du är en stor inspirationskälla för en ung yrkesverksam arkitekt som känner att han vill och kan mer. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *