Kategoriarkiv: Tilf AB

Har inte varit VD på mitt egna bolag

I förra veckan så la jag märke på allabolag.se att jag inte var registrerad som VD för mitt egna bolag Tilf AB. Tilf har alltid varit mitt bolag och jag är den enda som har varit registrerad som VD. Min första tanke var

”What?! Någon försöker kapa mitt bolag genom att peta mig som VD utan att jag vet om det!”

Men sen landade jag nog ändå i att det var jag själv som hade råkat avregistrera mig själv i samband med ett mindre ändringsärende. Direkt började jag i mina tankar beskylla revisorn, som hade varit orsaken till senaste ändringsanmälan. Så jag gick igenom de gamla ändringarna som jag gjort via verksamt.se. Men ingenstans förstod jag vad jag skulle ha gjort fel. Jag kom också att tänka på en advokat som berättat för mig att det kunde vara straffbart att utge sig för att vara VD utan att vara det. Hur länge har jag varit en brottsling? – började jag tänka.
Igår så rotade jag vidare i ärendet och skulle då ta och ringa Bolagsverket – de måste ju veta när jag blivit avregistrerad och hur det gått till. Såklart lyckades jag ringa efter deras telefontid – det händer mig ständigt när jag ringer till myndigheter. Det blev ett e-mail istället:

Hej,

Angående Tilf AB (556673-2268)
När jag sökte på bolaget så såg jag att jag inte längre var registrerad som VD för mitt egna bolag.
Jag fattar inte när eller hur det har gått till. Är det något ni kan hjälpa mig att förstå?

mvh
Filip Larsson
(Trodde att jag var) VD, Tilf AB

Idag fick jag svaret:

Vi missade att registrera dig som VD i augusti 2005. Jag skickar ärendet för rättning.

Jag har alltså inte varit registrerad som VD i mitt egna bolag sedan augusti 2005 – och jag har inte märkt det själv(!!). Det är heller ingen som påpekat det när de kollat upp bolaget inför att vi ska göra någon affär. Jag tolkar det som att mitt ord har vägt tyngre än några papper från Bolagsverket… 😉

När jag har blivit inregistrerad som VD igen så ska jag öppna en flaska champagne – det är jag värd! =)

Swazichildren.se – att hjälpa andra

I januari tog jag med mig hela mitt företag upp till Åre på en veckas konferens. Ett väldigt trevligt ställe att spendera en vecka tillsammans. Speciellt när man som skåning inte är särskilt van vid snö! =)

En av dessa dagarna hade jag förberett ett projekt tillsammans med min mentor, Lars-Erik Skjutare, som jag hade under ett år tack vare Novare. Lars-Erik har tillsammans med sin fru Karin startat igång en välgörenhetsorganisation för att hjälpa utsatta barn och familjer i Swaziland. Swaziland är ett av världens fattigaste länder. Vill man läsa mer om misären i Swaziland rekommenderas en artikelserie som Aftonbladet skrev för några veckor sedan. Vårt projekt som Tilf skulle göra var att hjälpa Lars-Erik med deras webbnärvaro.

Det som var coolt med att hjälpa Swazichildren med en webbnärvaro var att allt som krävdes från vår sida var en dags arbete. Tack vare detta kunde vi hjälpa en organisation som sitter med väldigt mycket hjärta och en stram budget för att förverkliga sin vision. De har som mål att 100% av de insamlade medlen ska gå direkt till de behövande. I sådana fall finns det inte kapacitet att ta in ett dyrt webbkonsultbolag för att snickra ihop en hemsida. Samtidigt är det ett väldigt effektivt och värdeskapande sätt för oss som företag att arbeta med vår CSR. Tilf’s CSR-arbete tidigare har bara varit att skänka rent monetära gåvor till organisationer så som UNICEF. Men med SwaziChildren blev det mer än ”bara en kostnad” för oss. Det blev även en lärdom i att snabbt starta upp något och att göra något tillsammans. Även om där finns många saker som hade kunnat göras bättre med deras webbsida, så har vi lagt en grund för att kunna jobba vidare på. SwaziChildrens webbnärvaro kommer förhoppningsvis leda till att de kan öka de monetära gåvorna från olika håll. Dvs Tilfs lilla arbete kan i slutändan få stort monetärt värde på lång sikt – vilket känns bra! =)

Så om du undrar var du ska skänka pengar nästa gång och verkligen vill att pengarna ska göra nytta, så ta en titt på Swazichildren och läsa om de spännande projekten de driver. Dina pengar kommer göra 100% nytta.

 

Länkar:

Swazichildren.se – webbsidan vi byggde upp med WordPress som grund

Swazichildren på Facebook

Swazichildren på YouTube

Ännu ett rekryteringsproblem

Nu är det dags för oss på Tilf AB att rekrytera igen. Denna gång söker vi en som ska vara ansvarig för vår produkt Busring.se och självfallet är man tvungen att lösa ett problem för att kunna ansöka. Efter all uppståndelse från förra rekryteringsrundan, så gillar jag tanken med detta mer och mer och vi kommer definitivt att fortsätta i samma spår. Vi får väldigt mycket färre antalet ansökningar, men de som verkligen lyckas ansöka har oftast mycket bättre kvalité. Nu tar vi hjälp av Joblink till denna rekryteringen. Vid en liknande rekrytering som de precis avslutade, fick de in 250 st ansökningar. Om vi kommer få in 25 stycken så kommer jag vara väldigt nöjd.

Klarar du av att ansöka? (Annonsen i sin helhet hittar ni på Tilf’s och Joblinks webbplatser.)

Ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning (med provanställning) på heltid, med tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse. Arbetsplats är Tilfs kontor i centrala Malmö.

Nedan är ett fiktivt exempel, som kan representera de utmaningar som du kommer att ställas inför. Vi ber dig lösa problemet nedan. Du kommer då få fram rätt mailadress för att kunna skicka in din ansökan.

Vi har idag marknadsföringskostnader på 90 000 kr i månaden och intäkter på 100 000 kr, och går därför 10 000 kr i vinst varje månad. Dagens konverteringsgrad är 5 %. Hur mycket måste den nya konverteringsgraden vara för att vi ska göra tre gånger så mycket i vinst?
Skicka din ansökan med CV och personligt brev till [nya konverteringsgraden i procent]@tilf.se.

Exempel: Om ditt svar är att den nya konverteringsgraden måste vara 23 %, så ska du skicka ett e-mail till 23@tilf.se. Om ditt svar är ett decimaltal, ersätt kommatecknet med en punkt, t.ex. 23,32 % skickas till 23.32@tilf.se.

 

Blev intervjuad av Metro Jobb

Nu i morse blev jag intervjuad av Kristian Borglund som ansvarar för Metro Jobb. Han ville skriva en artikel om Tilf’s innovativa jobbannons som vi hade ute för några månader sedan när vi sökte en ny utvecklare. På torsdag kommer en fotograf till kontoret för att fotografera både mig och de två nya som anställdes.

Problemet som skulle lösas var följande

Ta ut F(n) mellan n=20 t.o.m. n=60 ur följande sekvens:

programmeringsproblem Fibonacci talserien

Om n är ett primtal spara det mittersta* talet ur F(n). Dessa mittersta tal resulterar i en talserie. Maila din ansökan till [svaret på talserien]@tilf.se
* = Exempel: Det mittersta talet i 1234 är 23. I 12345 är det mittersta talet 3.

Lösningen till problemet

Den som har läst någon slags programmeringskurs har säkert stött på ovanstående problem. Talserien kallas för Fibonacci talserien. Lösningsmetoderna var lika många som antalet ansökningar vi tog emot och kvalitén på ansökningarna var väldigt hög jämfört med vad man annars får in. Om man löst ovanstående uppgift korrekt så ska man få svaret 6426578921220 och man kunde då ansöka om jobbet.

Håll utkik i Metro den närmsta tiden för artikeln! =)