Swazichildren.se – att hjälpa andra

I januari tog jag med mig hela mitt företag upp till Åre på en veckas konferens. Ett väldigt trevligt ställe att spendera en vecka tillsammans. Speciellt när man som skåning inte är särskilt van vid snö! =)

En av dessa dagarna hade jag förberett ett projekt tillsammans med min mentor, Lars-Erik Skjutare, som jag hade under ett år tack vare Novare. Lars-Erik har tillsammans med sin fru Karin startat igång en välgörenhetsorganisation för att hjälpa utsatta barn och familjer i Swaziland. Swaziland är ett av världens fattigaste länder. Vill man läsa mer om misären i Swaziland rekommenderas en artikelserie som Aftonbladet skrev för några veckor sedan. Vårt projekt som Tilf skulle göra var att hjälpa Lars-Erik med deras webbnärvaro.

Det som var coolt med att hjälpa Swazichildren med en webbnärvaro var att allt som krävdes från vår sida var en dags arbete. Tack vare detta kunde vi hjälpa en organisation som sitter med väldigt mycket hjärta och en stram budget för att förverkliga sin vision. De har som mål att 100% av de insamlade medlen ska gå direkt till de behövande. I sådana fall finns det inte kapacitet att ta in ett dyrt webbkonsultbolag för att snickra ihop en hemsida. Samtidigt är det ett väldigt effektivt och värdeskapande sätt för oss som företag att arbeta med vår CSR. Tilf’s CSR-arbete tidigare har bara varit att skänka rent monetära gåvor till organisationer så som UNICEF. Men med SwaziChildren blev det mer än ”bara en kostnad” för oss. Det blev även en lärdom i att snabbt starta upp något och att göra något tillsammans. Även om där finns många saker som hade kunnat göras bättre med deras webbsida, så har vi lagt en grund för att kunna jobba vidare på. SwaziChildrens webbnärvaro kommer förhoppningsvis leda till att de kan öka de monetära gåvorna från olika håll. Dvs Tilfs lilla arbete kan i slutändan få stort monetärt värde på lång sikt – vilket känns bra! =)

Så om du undrar var du ska skänka pengar nästa gång och verkligen vill att pengarna ska göra nytta, så ta en titt på Swazichildren och läsa om de spännande projekten de driver. Dina pengar kommer göra 100% nytta.

 

Länkar:

Swazichildren.se – webbsidan vi byggde upp med WordPress som grund

Swazichildren på Facebook

Swazichildren på YouTube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.