Ännu ett rekryteringsproblem

Nu är det dags för oss på Tilf AB att rekrytera igen. Denna gång söker vi en som ska vara ansvarig för vår produkt Busring.se och självfallet är man tvungen att lösa ett problem för att kunna ansöka. Efter all uppståndelse från förra rekryteringsrundan, så gillar jag tanken med detta mer och mer och vi kommer definitivt att fortsätta i samma spår. Vi får väldigt mycket färre antalet ansökningar, men de som verkligen lyckas ansöka har oftast mycket bättre kvalité. Nu tar vi hjälp av Joblink till denna rekryteringen. Vid en liknande rekrytering som de precis avslutade, fick de in 250 st ansökningar. Om vi kommer få in 25 stycken så kommer jag vara väldigt nöjd.

Klarar du av att ansöka? (Annonsen i sin helhet hittar ni på Tilf’s och Joblinks webbplatser.)

Ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning (med provanställning) på heltid, med tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse. Arbetsplats är Tilfs kontor i centrala Malmö.

Nedan är ett fiktivt exempel, som kan representera de utmaningar som du kommer att ställas inför. Vi ber dig lösa problemet nedan. Du kommer då få fram rätt mailadress för att kunna skicka in din ansökan.

Vi har idag marknadsföringskostnader på 90 000 kr i månaden och intäkter på 100 000 kr, och går därför 10 000 kr i vinst varje månad. Dagens konverteringsgrad är 5 %. Hur mycket måste den nya konverteringsgraden vara för att vi ska göra tre gånger så mycket i vinst?
Skicka din ansökan med CV och personligt brev till [nya konverteringsgraden i procent]@tilf.se.

Exempel: Om ditt svar är att den nya konverteringsgraden måste vara 23 %, så ska du skicka ett e-mail till 23@tilf.se. Om ditt svar är ett decimaltal, ersätt kommatecknet med en punkt, t.ex. 23,32 % skickas till 23.32@tilf.se.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *