Har inte varit VD på mitt egna bolag

I förra veckan så la jag märke på allabolag.se att jag inte var registrerad som VD för mitt egna bolag Tilf AB. Tilf har alltid varit mitt bolag och jag är den enda som har varit registrerad som VD. Min första tanke var

”What?! Någon försöker kapa mitt bolag genom att peta mig som VD utan att jag vet om det!”

Men sen landade jag nog ändå i att det var jag själv som hade råkat avregistrera mig själv i samband med ett mindre ändringsärende. Direkt började jag i mina tankar beskylla revisorn, som hade varit orsaken till senaste ändringsanmälan. Så jag gick igenom de gamla ändringarna som jag gjort via verksamt.se. Men ingenstans förstod jag vad jag skulle ha gjort fel. Jag kom också att tänka på en advokat som berättat för mig att det kunde vara straffbart att utge sig för att vara VD utan att vara det. Hur länge har jag varit en brottsling? – började jag tänka.
Igår så rotade jag vidare i ärendet och skulle då ta och ringa Bolagsverket – de måste ju veta när jag blivit avregistrerad och hur det gått till. Såklart lyckades jag ringa efter deras telefontid – det händer mig ständigt när jag ringer till myndigheter. Det blev ett e-mail istället:

Hej,

Angående Tilf AB (556673-2268)
När jag sökte på bolaget så såg jag att jag inte längre var registrerad som VD för mitt egna bolag.
Jag fattar inte när eller hur det har gått till. Är det något ni kan hjälpa mig att förstå?

mvh
Filip Larsson
(Trodde att jag var) VD, Tilf AB

Idag fick jag svaret:

Vi missade att registrera dig som VD i augusti 2005. Jag skickar ärendet för rättning.

Jag har alltså inte varit registrerad som VD i mitt egna bolag sedan augusti 2005 – och jag har inte märkt det själv(!!). Det är heller ingen som påpekat det när de kollat upp bolaget inför att vi ska göra någon affär. Jag tolkar det som att mitt ord har vägt tyngre än några papper från Bolagsverket… 😉

När jag har blivit inregistrerad som VD igen så ska jag öppna en flaska champagne – det är jag värd! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *