Lätt att starta företag i Sverige

hur lätt är det att starta företag i olika länder

 

Läste den här senaste sammanfattningen från Gallup angående hur lätt staten gör det för befolkningen att starta företag. Sverige rankar väldigt bra på den listan, vilket stämmer bra överens med min bild över situationen. Det har hänt väldigt mycket i Sverige de senaste 10 åren som underlättar allt det administrativa kring att driva bolag. Verksamt.se är ett exempel på en smidig e-tjänst där man kan göra det mesta för att administrera och göra förändringar mot Skatteverket och Bolagsverket. Skatteverket har också själva många bra e-tjänster för att hålla koll på skatteinbetalningar m.m.  En annan sak som vi är bortskämda med i Sverige är hur lätt det är att komma i kontakt med Skatteverket. Det är bara att ringa dem på 0771-567 567 och ställa vilka dumma frågor som helst man kan ha – fantastiskt!

Är det någon som kan se korrelationen mellan vilka länder som det går bra för och vilka som haft stora kriser de senaste åren? Kan det finnas ett samband med att det är lätt eller svårt att starta företag i det specifika landet?

Som så många andra tidigare har sagt, så sker den breda tillväxten från småföretag. Därför måste det vara enkelt att dra igång ett eget företag. Staten ska aldrig vara begränsningen – endast marknaden ska begränsa vilka företag som startar.

Källa: http://www.gallup.com/poll/168044/barriers-entrepreneurship-stymie-economies.aspx

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *