JustType – Tangentbordet som anpassar sig efter dig

Damn You Autocorrect är något som alla med en telefon upplever. Det finns många tangentbord som går att installera på sin telefon som säger sig vara bättre för att hjälpa dig att skriva mer rätt. Men det grundläggande problemet med virtuella tangenter är att du inte känner vilken tangent du trycker på utan istället måste se vilken tangent du trycker på. Alla som använt Skånetrafikens biljettautomater vet hur svårt det kan vara att trycka rätt på en skärm…
Jag har fått möjligheten att testa JustType i ett tidigt skede och förstår inte varför ingen har gjort detta tidigare? Enklaste sättet att beskriva hur de löst problemet är nog att titta på deras video hos Kickstarter:

Extra roligt är så klart att det är ett Malmö/Lund-bolag som ligger bakom tangentbordet! =)
Det är genom Connect Skåne som jag fått möjligheten att träffa grundarna och därigenom prova deras tangentbord. Versionen som jag har fått testa har fortfarande många saker kvar att lösa innan den är släppbar. Tyvärr är den ännu inte tillräckligt bra för att jag ska använda den som mitt standard-tangentbord på min iPhone. Tekniken de använder är att de analyserar varje tangentbordstryckning och förändrar med tiden knapparnas storlek för respektive bokstav. Teorin är att man ständigt gör samma typ av fel på varje bokstav för att man misstolkar knappens position på samma sätt varje gång. När tangenterna sitter ganska tight, så blir det därför ganska ofta som man trycker fel. De ska också kunna känna av om man skriver med en hand eller två händer – man har tydligen olika tryck-mönster som är enkla att känna igen. Tangentbordet blir också smartare och smartare ju längre tid man använder det. Tangentbordet kommer senare att säljas för ett fast pris utan någon trial version eller uppgraderingsmöjligheter. Ingen data skickas heller till JustType’s servrar för analys (vilket det gör för alla andra stora tangentbord för telefoner. Vad var nu ditt kreditkortsnummer som du hade?…). En enkel och väldigt tydlig affärsmodell kommer säkert kunna skörda stora framgångar för JustType. Jag är övertygad om att de har en berättigad plats på tangentbords-marknaden och jag ser fram emot att kunna använda deras färdiga produkt.
Om du gillar vad de håller på med, så kan du gå in och stödja JustType på Kickstarter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *